Rekonstrukce bytu v Ruské ulici

Ruská, Praha 10

autor: Ing.arch.Alena Valová, Ing.arch. Jiří Nosek

investor: soukromý investor

fáze: studie, realizace

rok: 2019

Klienti nás oslovili na základě doporučení. Udělalo nám to velkou radost a s chutí jsme se pustili do práce na úpravě jejich krásného podkrovního mezonetu v Praze Vršovicích. Byt s příjemnou atmosférou však díky sloupům ve středu dispozice a díky sklonu střechy neposkytoval tolik úložných prostor kolik by čtyřčlenná rodina potřebovala.

Přehnaně velkou chodbu jsme tedy využily na tolik potřebné úložné prostory. Vytvořili jsme zde velký překližkový box na kola a ostatní rozměrné věci. Box navazuje na nově navržené schodiště, pod které jsme schovaly výsuvné skříně na oblečení místo šatny.

Do dispozice bytu klienti nechtěli příliš zasahovat. Jedním z požadavků však bylo propojení wc a koupleny v přízemí, jejíž součástí by byla vana i sprchový kout. Dalším požadavkem bylo vytvoření nového wc v patře, které je přístupné z ložnice.

Jako vůdčí materiál jsme zvolili překližku, ze které je navržena většina nových nábytkových prvků. V kombinaci s bílou výmalbou a světlou vinylovou podlahou vznikl svěží vzdušný mladistvý prostor pod střechou.