Interiér zázemí soukromého hangáru 

autor: Ing.arch. Alena Valová

spolupráce: Kvalitář

fáze: studie, prováděcí dokumentace, realizace

rok: 2017

Interiér zázemí hangáru vznikl na přání energického manželského páru, jehož vášní je cestování a pozorování světa z paluby jejich ultralightu. Klienti si přáli současný reprezentativní interiér, kde by mohli příjemně trávit volný čas se svými přáteli.

Rozhodli jsme se maximálně uvolnit stávající dispozice prostoru a nabídnout jedinečný průhled do samotné haly hangáru. Nově vzniklé ocelové schodiště v kombinaci s lamelovou příčkou tvoří transparentní zádveří, které poskytuje dostatečnou intimitu v obytné části, ale nebrání jedinečnému pohledu na zaparkovaná letadla. Pěti úhelníkový arkýř poplatný době vzniku budovy byl v obou patrech upraven oplechováním nadpraží a parapetu, přirozeně tak kopíruje půdorysnou stopu lamelové příčky v přízemí. Zvolená paleta použitých materiálů podporuje industriální charakter celého objektu a jejich neutrální barevná škála je oživena výraznými akcenty červené barvy.

Přejeme klientům spoustu pěkných chvil při posezení u krbu a plánování dalších cest.