Rekonstrukce interiéru kanceláří pro firmu LMC


Budova Light house Jankovcova 1566/2b, Praha
autor: Ing.arch. Alena Valová, Ing.arch. Jiří Nosek

spolupráce: Kvalitář

fáze: soutěž

rok: 2016

Tvůrčí kolektiv společnosti LMC nás vyzval k účasti v soutěži na redesign interiéru svých kancelářských prostor. Stávající standardní uspořádání s oddělenými kancelářemi a absencí relaxačních a klidových zón neodpovídalo filozofii mladé a rychle se rozvíjející firmy. Náš návrh vnímá kancelář jako místo pro práci, ale i místo pro kreativitu a odpočinek.

Odstraněním dělících příček a kazetových podhledů jsme docílily vzdušného a prosvětleného interiéru. Vznikla tak volně plynoucí open space kancelář, členěná pouze uzavřenými či polozavřenými boxy z OSB desek a velkým množstvím zeleně. Každé patro je doprovázeno spojujícím prvkem zastoupeným například stylizovanými kmeny stromů. Repetice těchto prvků umožňuje vytvoření zákoutí či odpočinkových zón.

Specifikem návrhu je implementování některých ze zásad učení feng šuej. Tento přístup se propisuje do materiálového řešení jednotlivých povrchů a je abstrahován do názvosloví objektů a doplňků interiéru.